Suuriin ja suosituimpiin blogiryhmiin kuuluvat myös erilaiset ruokablogit. Ruokablogeja löytyy laidasta laitaan, mutta yhteistä niille on lähes poikkeuksetta intohimo ruokaa kohtaan. Osa kirjoittajista on gourmet-kulinaristeja, osa jakaa vinkkejä laihdutusruoista ja toiset keskittyvät esimerkiksi kasvisruokiin. Ruokablogeilla on valtavasti lukijoita ja niistä haetaan usein muun muassa inspiraatiota omaan keittiöön.

Blogilistan tämän hetken suosituin ruokablogi on oululaisen ruokaa rakastavan pariskunnan pitämä Pastanjauhantaa. Blogista löytyy runsaasti erilaisia reseptejä jaoteltuna liha-, kasvis-, kala- ja linturuokiin. Lisäksi blogista löytyy omat reseptiryhmänsä muun muassa pikkupurtaville ja herkullisille jälkiruoille. Blogi on loogisesti jäsennelty ja se sisältää runsaasti ihastuttavia ruokakuvia, jotka saavat kokkausinnon heräämään laiskemmassakin kotikokissa.

Muita suosittuja ruokablogeja ovat muun muassa 23-vuotiaan opiskelijan pitämä, yksinkertaisia mutta maukkaita reseptejä sisältävä Voisilmäpeliä-blogi sekä Helsingin Sanomissakin julkaistava Kauhaa ja Rakkautta. Kauhaa ja Rakkautta –blogia ylläpitää puolestaan ruokaan hurahtanut Eeva, joka kokkaa rennolla otteella kaikkea maan ja taivaan välillä.

Fitness-reseptejä metsästävän kannattaa suunnata The Good Morning –blogiin, jota kirjoittaa 20-vuotias, terveysintoilijaksi itseään tituleeraava helsinkiläinen Kaisa. The Good Morning ei ole puhdas ruokablogi, vaan se sisältää reseptien lisäksi paljon muutakin luettavaa Kaisan elämäntyylistä. Loistavia kasvisruokareseptejä löytyy puolestaan muun muassa turkulaisen Elinan Chocochili-blogista. Huumorintajuisen kannattaa ehdottomasti tsekata myös vähintäänkin erikoinen Tarjoiluehdotus-blogi, jota ei nauramatta pysty lukemaan!