Kivijalkaliikkeet vähenevät ja nettikauppoja syntyy kuin sieniä sateella – vaatteiden ostaminen netin kautta yleistyy huimaa vauhtia. Suuri osa etenkin teini-ikäisistä ja nuorista aikuisista ostaa ainakin osan vaatteistaan netin kautta. Tuotteita ei pääse sovittamaan eikä vaatteen laatua tutkiskelemaan tarkemmin ennen tilauksen saapumista, mutta laaja valikoima ja usein myös huokeampi hinta houkuttelevat nettikaupoille. Etenkin EU-alueen nettikaupoista ostaminen on useimmiten helppoa ja turvallista.

Naisille on tarjolla huomattavasti valinnanvaraa…

Vaatteita myyviä nettikauppoja on tarjolla paljon. Suomalaisten naisten keskuudessa suosittuja vaatteidenostopaikkoja ovat muun muassa Zalando, Nelly, Boden, Asos, American Apparel, Dress for Less, American Eagle ja Buckle.

Saksalainen Dress for Less on Euroopan tunnetuimpia muotioutleteja, jonka kautta löytyy huippusuunnittelijoiden merkkiluomuksia kohtuuhintaan. Naisten vaatteiden lisäksi sivustolta löytyy vaatetta myös miehille ja lapsille. Monenhintaisia design-vaatteita saa tilattua myös italialaisesta Yooxista, jolla on todella laaja tuotevalikoima.

Tyylikkäitä vaatteita kohtuuhintaan löytyy muun muassa brittiläisistä nettikaupoista Asosista ja Bodenista, joiden tarjontaan kuuluu niin ikään myös miesten vaatteita. Asosista saa myös erikoiskokoja alle 160-senttisille sekä plus-kokoja isommille naisille. Vaatteiden lisäksi myynnissä on kenkiä, asusteita ja kosmetiikkaa.

Amerikkalaisella American Apparelilla on toimipiste Euroopassa, joten tilauksiin ei tule tullimaksuja. Sen sijaan American Eaglesta tilatessa voi tullimaksun joutua maksamaan. Suomessa sijaitsevassa Nellyssä tuotteita löytyy yli 300 eri merkiltä, ja 4 € maksava toimitus on perillä kotimaassa 3-7 päivässä. Vaihtoehtona kannattaa pitää mielessä myös lähes kaikkeen erikoistuva Amazon.

… Mutta tarjotaan miehillekin hyviä vaihtoehtoja

Miehet löytävät vaatteita osin samoista nettikaupoista kuin naisetkin (esim. Asos, Boden, Net-A-Porter, Yoox, Dress for Less ja Buckle), mutta onpa miehille olemassa ihan omiakin nettiostospaikkoja.

Kun pienikokoiset naiset suuntaavat Petite Affairiin, isokokoiset miehet löytävät vaatetta helposti esimerkiksi Motley Denimista. Pieni- ja suurikokoisten on usein vaikea löytää kokoja kivijalkaliikkeistä, jolloin nettikaupat ovat loistava vaihtoehto. Esimerkiksi Motley Denimilla on nettisivuillaan koko-opas, jonka avulla oikean koon valitseminen on helppoa, vaikkei vaatetta pääsekään sovittamaan. Motley Denimilla on valikoimassaan runsaasti hyvännäköisiä farkkuja, paitoja, huppareita ja urheiluvaatteita kokoon 8XL saakka.