Suosittuja, paljon luettuja ja tilattuja blogeja ovat myös erilaiset matkailublogit. Matkablogeista haettaneen ensisijaisesti irtautumista arjesta ja vinkkejä omiin matkasuunnitelmiin. Olennainen osa matkablogejakin ovat lukuisat valokuvat, jotka saavat lukijan kuin lukijan kaipaamaan kaukomaille ja suunnittelemaan seuraavaa lomamatkaa.

Suosittuihin suomalaisiin matkablogeihin kuuluu muun muassa Rimma-matkablogi, jota kirjoittaa pääkaupunkiseudulla asuva kainuulainen Rimma. Blogi käsittelee Rimman intohimoja, eli matkustelua, luontoa ja valokuvaamista. Kirjoittaja on matkustellut ympäri maapalloa, joten luettavaa löytyy varmasti.

Blogilistan tämän hetken toiseksi suosituin matkailuaiheinen blogi on Laura let’s go –matkablogi, jota kirjoittaa 28-vuotias Laura. Tässä blogissa matkustellaan ympäri maailmaa pienemmällä budjetilla ja hyvällä reissumielellä.

Blogilistan kolmossijalla on Miikkulaisen–blogi, jota kirjoittaa lentoemäntänä työskentelevä Miia. Blogissa käsitellään matkustamisen lisäksi myös muun muassa muotiasioita. Muodista enemmän kiinnostuneiden kannattaa lukea sivustomme artikkeli Muotiblogeja, josta saa lisää vinkkejä muotiaiheisista blogeista.

Neljättä paikkaa suositumpien matkailublogien listalla pitää Destination Unknown, jota pitää milloin missäkin ympäri maailmaa asunut, tällä hetkellä Norjan vuoristoalueella asuva Satu. Blogi syntyi vuonna 2009 ja on siitä saakka kerännyt runsaasti lukijoita joka viikko. Myös tästä blogista löytyy runsaasti luettavaa ja ihastuttavia kuvia ympäri maailman – reissukuume on taattu!

Muuta luettavaa matkablogien ystäville löytyy esimerkiksi Live now – Dream later! –blogista, jonka kirjoittaja jätti päivätyönsä voidakseen matkustaen ympäri maailmaa. Blogi sisältää kirjoittajan kokemuksia matkustamisesta ja ulkomailla asumisesta. Blogia kirjoittaa 30-vuotias Saana, jonka mukaan blogin tarkoituksena on kannustaa muitakin unelmoijia toteuttamaan haaveensa. Blogista löytyy lisäksi muun muassa paljon matkakohdevinkkejä.

Myös Matka Maailman Ympäri on ehdottomasti vierailemisen arvoinen. Blogista löytyy paljon hyödyllistä tietoa maailmanympärimatkan suunnittelijoille muun muassa budjettiasioista. Myös sukelluksen ystävien kannattaa ehdottomasti tsekata tämä blogi. Englanninkielinen blogi maailmanympärysmatkoista löytyy nimellä 99 + 1 countries.